2/3 građana gledalo #UčiDoma, 800 000 YouTube pregleda

#UčiDoma od danas preko mobilne aplikacije(VIDEO)

Sadržaji #UčiDoma od danas su dostupni na mobilnoj aplikaciji za sve operativne sisteme, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Time će se kako ističe ministar prosvjete Damir Šehović dodatno i značajno olakšati pristup učenju na daljinu.

"I trenutni, najnoviji podaci, pokazuju ogromno interesovanje za #UčiDoma sadržaje: prema reprezentativnom istraživanju IPSOS-a preko 2/3 građana je makar jednom pogledalo #UčiDoma sadržaje; preko 80% njih je zadovoljno; a #UčiDoma YouTube kanal je za dvije nedjelje imao 800 000 pregleda", saopštio je ministar prosvjete dr Damir Šehović tokom prezentacije Aplikacije i planova za razvoj koncepta učenja na daljinu #UčiDoma.

2

Novović

Nenad Novović, direktor agencije Amplitudo koja je radila sajt i aplikaciju #UčiDoma, rekao je da je aplikacija koja je od danas dostupna jednostavna, praktična i dostupna Play i App store-u.

"No, ono što je još važnije istaći, jeste da je naša kompanija, koja se bavi kreiranjem digitalnih proizvoda, našla pravi način da svoje resurse, kreativnost i kapacitete usmjeri ka društveno-odgovornom poslovanju. Jer stabilnost sistema počiva uvijek na pojedincu", kaže Novović.

Šehović je izložio i planove za nadogradnju #UčiDoma platforme u pravcu virtuelne učionice.

„Ministarstvo prosvjete je u procesu izrade projekta za Centralnoevropsku inicijativu. Cilj je da se u sajt #UčiDoma integrišu rješenja koja podrazumijevaju interakciju nastavnika sa učenicima. Ukoliko Projekat bude odobren, već u narednim danima imaćemo jednu potpuno inoviranu platformu, koja je ogroman skok u odnosu na postojeće rješenje", naveo je on.

Ministar je izložio i detaljnije podatke o korišćenju #UčiDoma sadržaja,

"Sajt #UčiDoma je do sada imao blizu 200 hiljada posjeta od strane 66 hiljada korisnika, dok je YouTube kanal imao 800 hiljada pregleda za dvije nedjelje. #UčiDoma sadržaje na drugom kanalu TVCG samo prvog dana pogledalo 103 hiljade građana, a kanali #UčiDoma 1 i 2 takođe su bili u vrhu gledanosti. Gledanost je u danima nakon toga ostala na izuzetno visokom nivou - u prosjeku oko 80 hiljada gledalaca", kazao je on.

Novović je govorio o važnosti solidarnosti u ovim vremenima.

“Kao što naši klinci uz sjajne prosvjetne radnike uče doma uz TV, sajt i aplikaciju, tako cijenim i da crnogorsko društvo ovih sedmica uči jednu veliku lekciju o zajedništvu. Zato bih iskoristio ovu priliku da istaknem da svaki član našeg tima radi faktični danononćno kako bi sistem funkcionisao, a svi objektivni nedostaci bili u realnom vremenu otklonjeni. Saradnja sa Ministarstvom prosvjete je pravi primjer uspješne, dvosmjerne komunikacije. I, kako će se platforma #UčiDoma nadograđivati u pravcu virtuelne učionice, vjerujem da ćemo na kraju imati proizvod koji će biti održiv i kad sve ovo prođe", kazao je on.

Prezentacija je zaključena konstatacijom da je prosvjeta kroz #UčiDoma pokazala da nije tromi mehanizam koji ima višak vremena, a manjak odgovornosti.

"Naprotiv. Prosvjeta se pokazala kao, iako veliki, istovremeno vrlo fleksibilan sistem, koji ima toliko volje i znanja da može ne samo da bude sudionik promjena, već i jedna od ključnih pokretačnih snaga. Dakle: ne ministar prosvjete, ne Ministarstvo, već kompletan  sistem” rekao je Šehović, dodavši:

“Kriza nas je “gurnula” nepripremljene u ovu priču, ali je, kako to često biva, početni strah prevladan voljom za opšti interes. Tako smo iz nečeg lošeg dobili dobro. Dobili projekat koji će, bez sumnje, u izmijenjenom obliku nastaviti da živi i bude značajna podrška obrazovnom sistemu. I ne manje važno: dobili smo atmosferu u kojoj se djeca ne obrazuju samo u školi, već ih vaspitava čitavo društvo ovakvim svakodnevnim djelovanjem koje je za ponos, a koje djeca oponašaju. A društvo koje djecu vaspitava ne samo riječima nego sopstvenim djelima, može se nadati samo dobru”.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.