Od osnivača Tvitera milijardu dolara za borbu protiv koronavirusa
Ilustracija

Ta suma predstavlja 28 odsto njegovog bogatstva

Od osnivača Tvitera milijardu dolara za borbu protiv koronavirusa

Osnivač i vlasnik Tvitera Džek Dorsi najavio je da će dati milijardu dolara za borbu protiv pandemije koronavirusa.

Dorsi je na Tviteru objasnio da ta suma predstavlja 28 odsto njegovog bogatstva, a da bi obezbijedio milijardu dolara postepeno će prodavati akcije svoje druge kompanije Skver, specijalizovane za digitalno plaćanje.

Nakon pandemije, "novac će biti preusmjeren za zdravlje i obrazovanje djevojčica, kao i za univerzalne dohotke", naveo je Dorsi čije je bogatstvo Forbs procijenio na 3,3 milijardi dolara, i dodao da u ovim dvema oblastima vidi potencijalna rešenja za "probleme sa kojima se svijet suočava".

Univerzalni dohodak je novi instrument socijalne politike koji podrazumijeva da svi stanovnici neke zemlje dobijaju odredjenu sumu novca bez obzira na njihov imovinski status.

"Zašto sada? Budući da su potrebe hitne i da želim da vidim efekte tokom svog života. Nadam se da će ovo inspirisati i druge. Život je suviše kratak, učinimo sve što možemo da sada pomognemo ljudima", poručio je osnivač Tvitera.

Osnivač Fejsbuka Mark Zakerberg i njegova supruga Prisila Čan su dali 25 miliona dolara za istraživanja liječenja koronavirusa.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.