Socijalistička narodna partija

Poručili u SNP-u

"Vlada da odlučno preuzme korake pomoći privredi u suprotnom ćemo zapasti u još veće probleme"

Socijalistička narodna partija smatra da se dodatni paket mjera podrške privredi mora donijeti što prije jer bi svako dalje prolongiranje moglo dovesti do nesagledivih posledica.

U SNP-u se naveli da Vlada što prije mora pomoći poslodavcima da zadrže svoje radnike, u suprotnom će doći do opuštanja radnika i dodatnih problema koje tu vuče za sobom.7

"Dok države regiona, Slovenija, Srbija i Hrvatska, uveliko rade na podršci privredi, donoseći konkretne mjere podrške privrednicima iz malih i srednjih preduzeća i zaposlenima u uslužnim djelatnostima, u Crnoj Gori još uvijek čekamo na predstavljanje mjera. Treba imati na umu da će do njihovog stupanja na snagu proći nekoliko nedelja, što znači da će čitav mjesec april proći u iščekivanju prijeko potrebne pomoći. Dakle, vrijeme prolazi, a gubici privrednika se povećavaju iz dana u dan",kazali su u saopštenju.

Oni su napomenuli da Vlada još nije našla rješenje za poljoprivredne proizvođače koji su se prije nekoliko dana oglasili saopštenjem da su u nezavisnoj poziciji, pogotov što sada kada roba ne može da se izvozi, oni nemaju gdje da plasiraju svoje proizvode.

"Vlada je uvođenje moratorijama na bankarske kredite predstavila kao jednu od spasonosnih mjera, ali već sada je jasno da je podrška bankarskog sektora diskutabilna, naročito u onom dijelu koji se tiče nepostojanja volje da se otpišu kamate na kredite za period od tri mjeseca", zabrinuti su u SNP-u.

U saopštenju poručuju da bi bilo dobro preispitatu odluku o kamatama na morotorijum kredita, ili ih umanjiti za 50 odsto od dogovorene prilikom uzimanja kredita, i da je ključno pojednostaviti proces dobijanja kredita kod IRF-a.

"Socijalistička narodna partija naglašava da naši privrednici nemaju vremena za čekanje, da je situacija svakog dana sve složenija i da vlast mora napraviti odlučne korake ka rješavanju pomenutih problema", zaključili su u saopštenju.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.