Požar na Žabljaku se širi prema kanjonu Tare: Vatra prijeti Nacionalnom parku
Foto: Služba zaštite i spašavanja Žabljak

Vatrogasci sa Žabljaka od ranog jutra gase požar u zaleđu sela Ninkovići

Požar na Žabljaku se širi prema kanjonu Tare: Vatra prijeti Nacionalnom parku

Vatrogasci sa Žabljaka, od ranog jutra gase požar koji se sinoć oko 19 časova pojavio u zaleđu sela Ninkovići.

Zbog nepristupačnog terena gašenje, dva do tri hektra, opožarenih livada, niskog rastinja i srednjogorične borove šume vrši petorica vatrogasaca vrši naprtnjačama, kaže načelnik Službe zaštite i spašavanja iz Žabljaka Drago Popović.

“Gašenje otežava jak vjetar koji je takvog intenziteta da prijeti i širenje požara. Vatra je krenula od sela, što najvjerovatnije znači da je nastao usljed paljenja livada. Pruža se prema Crnom vrhu koji je obrastao stablima plemenite crnogorične, uglavnom borove, šume”, kaže Popović, prenosi Antena M.

Sa privatnih posjeda, požar je prešao na državno zemljište kojim gazduje Uprava za šume. Ukoliko se što prije ne obuzda, prijeti opasnost da se premjesti u kanjom Tare odnosno na prostor Nacionalnog parka “Durmitor”.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.