Odložen samit EU-Zapadni Balkan zbog Kovida-19
Ilustracija

Novi datum biće određen u junu

Odložen samit EU-Zapadni Balkan zbog Kovida-19

Samit EU-Zapadni Balkan koji je u Zagrebu trebalo da bude održan 7.maja, odgođen je, saopšteno je iz hrvatskog predsjedništva Savjetom EU.

Novi datum, kako navode, biće određen u junu u dogovoru sa predsjednikom Sabjeta Šarlom Mišelom ukoliko to bude dozvoljavalja situacija sa koronavirusom.

Podsjetimo, Samit Evropske Unije (EU) i država Zapadnog Balkana trebalo je da bude održan od 5. do 7. maja u Zagrebu.

Hrvatska je 1. januara preuzela šestomjesečno rotirajuće predsjedavanje Savjetu Evropske unije (EU), šest i po godina nakon što je postala članica EU.

Hrvatski premijer Andrej Plenković ranije je predstavio četiri ključna prioriteta hrvatskog predsjedavanja EU, koje je definisao kao "Evropa koja raste i koja se razvija, Evropa koja spaja, ekonomski, energetski i infrastrukturno, Evropa koja štiti i Evropa koja je uticajna na globalnom planu”.

"Snažna Evropa u svijetu punom izazova", slogan je koji je Hrvatska izabrala za predsjedavanje Savjetu EU. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.