Uhapšen osumnjičeni za objavljivanje spiska oboljelih od koronavirusa
Ilustracija

Uhapšen osumnjičeni za objavljivanje spiska oboljelih od koronavirusa

M.R. uhapšen je zbog sumnje da je objavio spisak podataka oboljelih u Podgorici od Kovida-19.

On je osumnjičen da je kao službeno lice podatke proslijedio kolegama putem vajbera,pišu Vijesti.

Prema nezvaničnim saznanjima CdM-a, zaposlen u Domu zdravlja Podgorica.

Iz Osnovnog državnog tužilaštva saopšteno je da je uhapšen zbog neovlašćenog korišćenja ličnih podataka - spiska oboljelih od Kovida-19

"Državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici je, nakon analize podataka koje je zajedno sa službenicima Uprave policije prikupio tokom izviđaja, dao nalog policiji da lišen slobode lice M.R. zbog osnova sumnje da je izvršio krivično djelo neovlasceno prikupljanje i korišćenje ličnih podataka. Prema podacima kojima raspolažemo, ovo lice je kao službeno lice zaduženo da podatke o oboljelima od COVIDA-19 objavi putem 'IDO' sistema, iste putem aplikacije viber proslijedio i drugim licima, koja iako su mu kolege, nijesu ovlašćeni da raspolažu ovim podacima", saopštila je portparolka ODT Podgorica, tužiteljka Milica Mandić. 

Ona je istakla da će M.R. u zakonskom roku biti priveden državnom tužiocu radi saslušanja i daljeg postupanja. 

"Naglasavamo da će Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici i dalje preduzimati radnje radi utvrđivanja činjenica i okolnosti da li je još neko službeno lice ucestvovalo u neovlašćenom korišćenju ovih ličnih podataka", kazala je tužiteljka Manidć.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.