Nakon 76 dana izolacije ponovo može da se izađe iz Vuhana
Foto: AP

Nakon 76 dana izolacije ponovo može da se izađe iz Vuhana

Kineske vlasti odblokirale su izlaz iz Vuhana, grada koji je bio žarište epidemije korona virusa i 76 dana bio odsječen od spoljnog svijeta.

U noći 8. aprila vlasti su otvorile puteve koji vode iz grada i dozvolile ljudima da napuste grad automobilom.

Vuhan je od 23. januara bio praktično izolovan od spoljnog svijeta zbog epidemije koronavirusa. Saobraćaj sa gradom potpuno je obustavljen, uključujući metro, autobuse, trajekte. Autobuskom i vodenom saobraćaju nije bio dozvoljen ulazak u grad, nisu radili aerodrom i željezničke stanice, a stanovnicima grada bilo je zabranjeno da ga napuštaju bez posebnog odobrenja.

Od 28. marta u Vuhanu je ponovo proradio željeznički saobraćaj za ulazak u grad, a od 8. aprila takođe će da bude otvoren za izlazak, a djelimično će da bude obnovljen i vazdušni saobraćaj, prenosi Sputnjik.

Ranije su vlasti provincije Hubej saopštile da se planira da karantin u gradu bude ukinut 8. aprila i da će stanovnici Vuhana moći da ga napuste pod uslovom da su zdravi i ne predstavljaju prijetnju za druge.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.