Šef britanske diplomatije mijenjaće Džonsona
Dominik Rab

Šef britanske diplomatije mijenjaće Džonsona

Šef britanske diplomatije Dominik Rab, mijenjaće u slučaju potrebe premijera Borisa Džonsona koji je od sinoć na odjeljenju intenzivne njege u londonskoj bolnici Sent Tomas zbog pogoršanja simptoma koronavirusa.

Rab (46) je pripadnik nove garde političara Konzervativne stranke, osvjedočeni evroskeptik, nasledio je Džonsona na mjestu šefa britanske diplomatije i premijer ga je postavio da ga mijenja dok se bori s korona virusom, prenosi CNN.

S obzirom da ga je Džonson ovlastio da vrši funkciju premijera samo ako je to neophodno, nije jasno šta će se dogoditi ukoliko britanski premijer ne bude u stanju da obavlja funkciju duže od nekoliko dana.

Ni u britanskom ustavu ni u zvaničnom dokumentu Douning strita ne postoji jasan plan "B" o tome ko bi trebalo da preuzme premijersku dužnost u slučaju dužeg odsustva premijera ili njegove trajne nesposobnosti da nastavi da obavlja dužnost.

Iz Douning strita je saopšteno je da će Rab menjati Džonsona na dužnosti premijera samo "kada to bude nužno".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.