VDT traži produženje pritvora Vukotiću
Vukotić

VDT traži produženje pritvora Vukotiću

Višem sudu u Podgorici dostavljen je prijedlog Višeg državnog tužilaštva o produženju pritvora Jovanu Vukotiću, osumnjičenom da je učestvovao u pokušaju likvidacije Vojina Stupara i Miloša Radonjića u kotorskom naselju Rakite 2016. godine, potvrđeno je Pobjedi iz ovog suda.

Kako je tom licu saopšteno, o ovom prijedlogu Viši sud tek treba da odluči. Jovan Vukotić, koji prema evidenciji bezbjednosnih službi slovi za jednog od vođa škaljarskog klana, izručen je Crnoj Gori početkom februra.

On je tada nakon određivanja pritvora uz jake mjere obezbjeđenja sproveden u istražni zatvor u Spužu.

Vukotić je prethodno saslušan u Višem državnom tužilaštvu, gdje je pred tužiteljkom Majom Jovanović negirao pokušaje ubistva Stupara i Vukotića.

Više državno tužilaštvo sumnjiči Vukotića da je sa nedavno ubijenim Igorom Dedovićem i Milićem Minjom Šakovićem pokušao da ubije dvojicu članova suprotstavljenog kavačkog klana.

Prema ranijim saopštenjima crnogorske policije, Vukotić je osumnjičen i da je 23. maja 2016. godine u Kotoru pokušao da ubije Tamaru Zvicer, suprugu jednog, od kako se vjeruje, vođa suparničkog kavačkog klana, Radoja Zvicera.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.