Britanski premijer dobio terapiju kiseonikom, nije priključen na respirator
Boris Džonson

Džonson na intenzivnoj

Britanski premijer dobio terapiju kiseonikom, nije priključen na respirator

Britanski premijer Boris Džonson, koji je u ponedeljak zbog pogoršanja simptoma Covid-19 premješten na odeljenje intenzivne njege u londonskoj bolnici, dobio je terapiju kiseonikom, ali nije priključen na respirator, objavili su britanski mediji.

Džonsonu se tokom večeri stanje pogoršalo i premješten je na intenzivnu njegu bolnice "St Thomas", u slučaju, kako je saopšteno iz Vlade, "da mu zatreba respirator", prenosi Hina.

Izvor iz bolnice kazao je medijima da je Džonson dobio kiseonik, ali je pri svijesti i nije na respiratoru.

Džonson se od nedelje uveče nalazi na ispitivanjima u londonskoj bolnici "St Thomas" pošto je desetak dana imao simptome Covid-19 koji nisu popuštali.

Za vrijeme boravka na intenzivnom lijčenju mijenjaće ga ministar spoljnih poslova Dominik Raab.

Kraljica Elizabeta informisana je o situaciji, objavila je Bakingemska palata.

Džonsonov portparol ranije u ponedeljak nije želio da odgovori na pitanje ima li premijer upalu pluća, ali njegov premještaj na intenzivnu njegu dovoljno govori o težini situacije.

Zdravstveni stručnjaci koje su kontaktirali britanski mediji kažu da nema sumnje da je Džonson jako bolestan.

Svjetski lideri, poput Angele Merkel, Donalda Trampa, Emanuela Makrona, Ursule fon der Lajen, Luiđi de Maja, poželjeli su mu brz oporavak.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.