Čuveni fudbalski stručnjak

Preminuo Radomir Antić

Radomir Antić, najuspješniji srpski trener u novijoj istoriji, preminuo je danas u Madridu u 71. godini, poslije duge i teške bolesti.

Antić je legenda Atletiko Madrida, a u istoriju španskog fudbala je ušao kao jedini trener koji je vodio "kolčonerose", Barselonu i Real Madrid.

Bio je osvajač kultne duple krune sa Atletikom, koji je i objavio ovu vijest.

"Porodica našeg kluba žali zbog smrti jednog od naših legendarnih trenera, Radomira Antića. Zauvijek ćeš biti u našim srcima. Počivaj u miru", saopštio je madridski klub.

Kao fudbaler karijeru je započeo u svom gradu Užicu, obukao je dres Slobode 1967. Godinu dana kasnije preselio se u Beograd da bi obukao dres Partizana, kluba koji mu je ostao u srcu do posljednjeg dana. Karijeru je gradio i u inostranstvu, prvo u Fenerbahčeru, pa u Saragosi, da bi je 1984. završio u Lutonu.

Trenirao je Saragosu, Real Madrid, Ovijedo, Atletiko Madrid sa kojim je osvojio duplu krunu u sezoni 1995-1996, Barselonu, Seltu, Šandong Luneng i Hebej, a od 2008. do 2010. godine bio je selektor Srbije sa kojom je išao na Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi 2010. godine.

"Više nemamo riječi koje mogu opisati naše boli... Samo brojimo i nadamo se da će stati... Poslije duge i teške bolesti izgubili smo našeg Radomira Antića! Neka ti je vječna slava! Tvoj FK Partizan", naveli su crno-bijeli.

Antić je za Partizan igrao od 1968. do 1976. godine i osvojio titulu u sezoni 1975/1976.

Za reprezentaciju Jugoslavije odigrao je jednu utakmicu, 1973. godine.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.