Bajraktari: Vlada da utiče da se odblokira žiro-račun Ulcinja u vrijeme pandemije
Bajraktari, foto: URA

Bajraktari: Vlada da utiče da se odblokira žiro-račun Ulcinja u vrijeme pandemije

Povodom saznanja da je ponovo došlo do blokade žiro-računa Opštine Ulcinj, reagovao je predsjednik ulcinjske URE Omer Bajraktari.

“Juče smo iz medija saznali da je žiro-račun Opštine Ulcinj opet u blokadi i ovo je nažalost postala hronična pojava koja otežava normalno funksionisanje lokalne samouprave. Međutim, polazeći od aktuelne, vanredne epidemiološke situacije u Ulcinju i Crnoj Gori, kao i svih mjera koje su preduzete da bi se spriječilo širenje koronavirusa, a koje imaju enormne posljedice na privrednu aktivnost, pa samim tim i na funkcionisanje lokalnih uprava, pozivamo Vladu Crne Gore i Ministarstvo pravde kao organ koji nadzire rad javnih izvršitelja, da ulože svoj autoritet kako bi žiro-račun Opštine Ulcinj odmah bio odblokiran”, saopstio je Bajraktari.

U ulcinjskoj URI svjesni su da treba ispoštovati sve sudske odluke, ali dodaju da u ovom trenutku viši interes predstavlja zdravlje stanovništva i funksionisanje grada, a da će se taj dug svakako kasnije izmiriti.

“U ovim teškim danima za cijelu drzavu jako je važno imati likvidan budžet usljed nepredviđenih okolnosti, kao i pogoršane ekonomske situacije, pa u gradu tokom pandemije moraju funkcionisati službe. Zato smatram da je ovaj zahtjev više nego opravdan i da ce naići na razumijevanje kod nadležnih državnih organa”, zaključio je Bajraktari.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.