Desetine požara na području bjelopoljske opštine, ugrožene i kuće, ekipe i dalje na terenu
Ilustracija

Slijede prijave protiv nesavjesnih pojedinaca

Desetine požara na području bjelopoljske opštine, ugrožene i kuće, ekipe i dalje na terenu

I danas su bjelopoljski vatrogasci imali pune ruke posla. Od 10 sati na području bjelopoljske opštine ugašeno je više požara kojima je pogodavao jak vjetar.

Kako je Kodexu rečeno u Službi zaštite i spašavanja Opštine Bijelo Polje gorjele su šume, nisko rastinje, livade na više lokaliteta i to: Pećarska, Dobrinje, Boljanina, Kisjele vode, Grančarevo, Bistrica, Čeoče, Skočigora.

Na više lokacija vatra je prijetila kućama te pomoćnim objektima. Požari su blagovremeno lokalizovani.

Kako je Kodexu rečeno u opštinskoj Službi zaštite i spašavanja, ekipe su još na terenu i borba sa vatrom je u toku na dvije lokacije.

"U Dobrinju i Milovu je još uvijek aktivan požar i ekipe su na terenu", saopšteno je Kodexu iz Službe zaštie.

Sezona proljećnih radova i čišćenja imanaj ima često za posljedicu izbijanje požara čije je uzrok uglavnom ljudski faktor. 

Služba zaštite apelovala je na sugrađane da se suzdrže od paljenja vatre na otvorenom prostoru

Upozoravaju da će u skladu sa zakononskim ovlašćenjima, te u saradnji sa MUP-om i Komunalnom policijom, podnijeti prijave protiv nesavjesnih pojedinaca.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.