Foto: Opština BP

Purišić posjetio Dom starih u Bijelom Polju

"Do sada sve preduzete mjere dale rezultat"

Ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić posjetio je danas Dom starih u Bijelom Polju i u razgovoru sa direktorom Dejanom Pavićevićem se upoznao sa načinom funkcionisanja ove ustanove.

Ministar je iskazao zadovoljstvo stanjem u ovoj ustanovi podsjećajući da su do sada sve preduzete mjere dale rezultat.

"Još 14. marta na sastanku sa svim direktorima Javnih ustanova smo dogovorili da se preduzmu opsežne mjere: da se zabrane izlasci, da se zabrane posjete, prijem novih korisnika i ostale mjere kako bi zaposleni sačuvali svoje korisnike od unosa virusa", kazao je Purišić.

Kako bi korisnici Doma i zaposleni u toj ustanovi imali svu neophodnu zastitnu opremu i sredstva za dezinfekciju, u pomoć je pritekao i Opštinski tim za zaštitu i spašavanje.

“Zajedno sa predsjednikom Opštine Petrom Smolovićem, koji se nalazi na čelu tima u Bijelom Polju smo obezbijedili potrebnu opremu za Dom starih. Takođe, informisan sam da su komunalne i ostale službe pomagale oko održavanja čistoće i dezinfekije javnih površina, tako da sa optimizmom isčekujumo buduće dane", zaključio je Purišić.

Od kako je u Crnoj Gori potvrđen prvi slučaj obolijevanja od koronavirusa, zaposleni u bjelopoljskom Domu starih, čine sve kako bi spriječili pojavu virusa COVID-19 među najranjivijom populacijom.

PosjetaMinistar

"Situacija u Domu je zadovoljavajuća. Nemamo korisnike sa bilo kakvim simptomima, držimo se svih preporuka i instrukcija koje smo dobili od našeg Ministarstva i Instituta za javno zdravlje. Dodatno smo uveli i izolaciju zaposlenih, koji su čitave nedjelje sa korisnicima i na taj način smanjujemo mogućnost da se pojavi virus u našu instituciju”,  kazao je Pavićević.

Na sastanku kojem su prisustvovali predsjednik Opštine Petar Smolović i Goran Kuševija - Generalni direktor Direktorata za socijalno staranje i dječiju zaštitu, zaključeno je da se korisnici bjelopoljskog Doma starih u ovoj teškoj situaciji ponašaju odgovorno i disciplinovano, te da poštuju sve preporuke zaposlenih. Na ovaj način pomažu da svi u toj ustanovi ostanu zdravi i ne dozvole da se virus pojavi pod njihovim krovom. 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.