Trudne medicinske sestre rade tokom pandemije: Naše bebe su došle da rade zbog vas
Foto: Nezavisne novine

Trudne medicinske sestre rade tokom pandemije: Naše bebe su došle da rade zbog vas

Četiri medicinske sestre s odjeljenja hitne pomoći bolnice “UNC REX Healthcare” u u Sjevernoj Karolini, igrom slučaja su ostale trudne otprilike u isto vrijeme. Sada, u vrijeme pandemije KOVIDA - 19, i dalje rade svoj posao.

Postale su viralne nakon što su putem Fejsbuka podijelile važnu poruku koja se šalje diljem svijeta a ona glasi “#stayhome”.

“Naše bebe su došle da rade zbog vas. Ostanite kod kuće zbog njih”, stoji na papirima koje drže u rukama i poziraju na svom radnom mjestu.

Jedna od njih, Kortni Ames Hart, fotografiju je objavila na svom Fejsbuk profilu uz pojašnjenje: “Ne samo da mi radimo u vrijeme ove pandemije nego i naše nerođene bebe. Molim vas da to imate na umu prije nego što odlučite da izađete iz kuće”.

Iako se trudnicama savjetuje da budu vrlo oprezne jer su, prema nekim istraživanjima, podložnije respiratornim infekcijama, ove četiri žene i dalje rade, prenose Nezavisne novine.

“Naravno da brinemo, ali pokušavamo da idemo dan po dan i da budemo pripremljene koliko je god to moguće”, rekla je Hart. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.