Nišavić Bjelopoljcima: Shvatite ozbiljno situaciju, pridržavajte se mjera ljekarske struke
Radosav- Rašo Nišavić

Virus ne bira ljude ni po godištu, ni vjeri, ni naciji...

Nišavić Bjelopoljcima: Shvatite ozbiljno situaciju, pridržavajte se mjera ljekarske struke

Dr Radosav- Rašo Nišavić, pulmolog, predsjednik OO SNP Bijelo Polje pozvao je građane Bijelog Polja da situaciju u vezi sa koronavirusom shvate najozbiljnije i da se pridržavaju mjera koje preporučuje ljekarska struka.

"Drage moje Bjelopoljke i Bjelopoljci, osjećam ljudsku, moralnu i profesionalnu obavezu da vam se obratim, kao neko ko sa vama dijeli ove teške trenutke kroz koje prolazi i naš grad, a i naša Crna Gora.

Svjedoci smo da virus, koji je napao čitav svijet nije nimalo naivan i kao nikada do sada moramo odgovoriti izazovu koji nosi sa sobom. Ono što morate znati jeste činjenica da ovaj opaki virus ne bira ljude ni po godištu, ni vjeri, ni naciji, ali su svakako najugroženiji stariji ljudi, stariji od 65 godina, kao i hronični bolesnici. Posebno ističem hronične plućne bolesnike, bolesnike sa astmom, sa hroničnom obstruktivnom bolesti pluća. Upravo njih upozoravam da se posebno čuvaju  i slušaju naše savjete", kazao je Nišavić.

Dodaje da nevidljivi neprijatelj, sa druge strane, napada i mlađu populaciju, kao i one bez ikakvih zdravstvenih tegoba.

"Zato je jako bitno i u ovom trenutku, najvažnija zaštitna mjera da što manje izlazite iz kuće i držite neophodnu socijalnu distancu. Naravno, higijena ruku je prateći element svega navedenog", kazao je Nišavić.

"Znam da vas proljeće i lijepo vrijeme  mame na ulice, ali morate biti svjesni da ovaj ispit polaže naša odgovornost i disciplina, kao i naš razum i pružena ruka solidarnosti. Po tome je naš grad i do sada bio čuven i na glasu", kaže Nišavić.

Ističe da  je Bijelo Polje uvijek znalo da prepozna ozbiljnost situacije.

"Zato vas još jednom pozivam da to uradimo i sada, kad se odlučuje o zdravlju i našim životima. U ovome smo zajedno. I na kraju, još jednom vas najiskrenije, od sveg srca molim i pozivam: OSTANIMO KOD KUĆE, jer samo tako spašavamo ljudske živote!", poručuje Nišavić.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.