Na institutu Dedinje od koronavirusa zaraženo 67 zaposlenih i 14 pacijenata
Institut za kardiovaskularne bolesti Dedinje

Svi su isključeni iz procesa rada

Na institutu Dedinje od koronavirusa zaraženo 67 zaposlenih i 14 pacijenata

Na Institutu za kardiovaskularne bolesti Dedinje, 67 zaposlenih, od toga 11 ljekara, kao i 14 pacijenata zaraženo je Covid-19, izjavio je danas direktor te ustanove Milovan Bojić.

On je za TV Prva kazao da se, uprkos tome što su na vrijeme preduzeli mjere zaštite, desilo da su na Institut dolazili pacijenti bez ikakvih simtoma i operisani kao zdravi, a u stvari su bili pozitivni na korona virus, što se utvrdilo tek poslije operacije, prenosi Tanjug.

On je rekao da su sinoć i jutros stigli "porazni reultati" i dodao da se od 250 testiranih ispostavilo da je 67 zaposlenih pozitivno na Covid-19, kao i 14 pacijenata.

Među 67 oboljelih radnika 11 su ljekari, a ostalo su medicinske sestre i pomoćni radnici, od kojih 61 nema nikakve simptome, a šest samo blagu kliničku sliku.

Oni su kako kaže Bojić, upućeni na dalje lečenje i isključeni iz procesa rada.

Bojić je istakao da su testirani i pacijenti koji su čekali na intervenciju i od 17 njih ispostavilo se da je pet pozitivno na korona virus.

"Taj lanac smo morali preseći da bi sprečili gore scenarije“, rekao je Bojić i dodao da na tom institutu imaju dovoljno stručnjaka da se može nastaviti normalan proces rada, ali je neophodno da imaju zaštitnu opremu kao da i da se omogući testiranje za sve one koji ulaze u tu ustanovu.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.