Preminuo legendarni Tom Dempsi
Ilustracija

Bivši NFL igrač umro od posledica koronavirusa u 73. godini

Preminuo legendarni Tom Dempsi

Tom Dempsi poznato ime u svijetu NFL-a, u 73. godini života preminuo je od posljedica virusa korona.

Njemu je virus Covid-19 dijagnostifikovan 25. marta, ali su posljedice bolesti bile prejake, saopštio je klub u kom se proslavio Nju Orleans Sejnts, prenosi B92.

''Tomov život govorio je tačno o ljudskom duhu i bio je primjer odlučnosti kako ne treba dopustiti nevoljama da stanu na put snovima", saopštili su Sejntsi.

Dempsi je rođen bez prstiju na desnoj nozi, ali ga to nije spriječilo da više od četiri decenije bude vlasnik najdužeg "fild gola" u najjačoj ligi svijeta.

Davne 1970. godine je pogodio šut sa 63 jarda, što je bio aktivan rekord sve do 2013. kada je Met Prater pogodio sa 63 jarda.

Dempsijeva kopačka nalazi se u Kući slavnih američkog fudbala. U karijeri je još igrao za Filadelfija Iglse, Los Anđeles Remse, Hjuston Ojlerse i Bafalo Bilse.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.