Slovačka uvodi policijski čas u trajanju od 24 časa za vrijeme Uskrsa
Ilustracija

Cilj je da se izbjegnu nepotrebna putovanja i sastanci

Slovačka uvodi policijski čas u trajanju od 24 časa za vrijeme Uskrsa

Slovačka planira da uvede potpunu zabranu kretanja građanima od 8. do 13. aprila, radi sprječavanja širenja novog koronavirusa.

To je najavio slovački premijer Igor Matovič, što će biti zabrana koja će važiti pred i u vrijeme Uskrsa.

Matovič je rekao da će od te mjere biti izuzeti samo oni koji izlaze radi odlaska na posao, prodavnicu, u posjetu ljekaru, na sahranu ili zbog pomoći drugoj osobi, prenio je sinoć TASR.

Prema njegovim riječima, cilj tih mjera je da se izbjegne nepotrebno putovanje i sastajanje, a time nepotrebno širenje zaraze, prenio je sinoć Rojters.

U Slovačkoj je običaj da se za vrijeme Uskrsa posjećuju rođaci i prijatelji.

Matovič je najavio da će ta uredba biti donijeta danas na sjednici Vlade.

U Slovačkoj je do sada zbog sprječavanja širenja koronavirusa zabranjen međunarodni putnički saobraćaj, sva javna dešavanja, zatvorene su škole i većina prodavnica.

Do sada je u Slovačkoj oboljelo 485 osoba, a preminula je jedna osoba.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.