SAD: U posljednja 24 sata više od 1.200 osoba umrlo od COVID 19
Ilustracija

SAD: U posljednja 24 sata više od 1.200 osoba umrlo od COVID 19

U SAD je u posljednja 24 sata više od 1.200 osoba umrlo od korona virusa, saopštio je Univerzitet Džons Hopkins.

Prema podacima ovog Univerziteta, od koronavirusa u SAD je do sada ukupno umrlo 9.647 ljudi.

Prema posljednjem izvještaju u SAD je zaraženo 337.637 ljudi. Američki predsjednik Donald Tramp upozorio je juče Amerikance da vrhunac epidemije tek predstoji.

Guverner američke države Vašington Džej Insli izjavio je da će od 500 respiratora, koliko je dobijeno od federalnih vlasti, više od 400 biti vraćeno, kako bi mogli biti iskorišćeni u Njujorku i drugim dijelovima SAD teže pogođenim koronavirusom, javlja AP. 

Insli je naveo da je višenedjeljno ograničenje kretanja i insistiranje na održavanju fizičke udaljenosti stanovnika uticalo na niži broj zaraženih i umrlih u državi Vašington, gdje je inficirano 7.666 ljudi, uz 322 smrtna slučaja.

U Njujorku je zaraženo oko 122.000 osoba, od kojih je više od 4.000 umrlo.

Država Vašington je prošlog mjeseca dobila 500 respiratora iz federalnih rezervi. 

Proteklih nedjelja sam mnogo puta rekao: U ovome smo zajedno. To bi trebalo da vodi naše postupke na individualnom i državnom nivou, izjavio je Insli.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.