Obraćanje britanske kraljice naciji: Budite disciplinovani, doći će bolji dani(VIDEO)
Kraljica Elizabeta

Obraćanje britanske kraljice naciji: Budite disciplinovani, doći će bolji dani(VIDEO)

Britanska kraljica Elizabeta Druga apelovala je večeras u video obraćanju na Britance da budu disciplinovani "u vremenu sve većih izazova", posle do sada najvećeg broja preminulih od koronavirusa u jednom danu.

U rijetkom obraćanju naciji, 93-godišnja Elizabeta Druga rekla je da je pandemija izazvala velike poremećaje i donijela tugu, finansijske teškoće i obeshrabrujuće izazove za sve, javlja Beta.

"Nadam se da će u godinama pred nama svako moći da bude ponosan na način reagovanja na taj izazov. A oni koji dolaze za nama reći će da je ova generacija Britanaca bila jaka kao i svaka druga", riječi su britanske kraljice.

Ona je zahvalila svima koji pomažu u borbi protiv koronavirusa, kao i onima koji ostaju kod kuće.

Njeno današnje obraćanje naciji bilo je tek četvrto od početka vladavine u februaru 1952. godine.

Velika Britanija je juče prijavila rekordnih 708 smrtnih slučajeva za 24 časa, a danas još 621, čime je broj preminulih osoba povećan na 4.934 osoba, od 47.806 zaraženih.

Među zaraženima su premijer Boris Džonson, britanski ministar zdravlja Met Henkok i princ Čarls. U svijetu je do sada od korona virusa preminulo više od 66.000 ljudi, a broj zaraženih je veći od 1.220.000.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.