Italija: Zaraženo 11.252 zdravstvenih radnika, umrlo 80 ljekara
Ilustracija

Italija: Zaraženo 11.252 zdravstvenih radnika, umrlo 80 ljekara

U posljednja 24 sata u Italiji su umrla još dva ljekara, pa se ukupan broj doktora žrtava Covida19 popeo na 80.

Prema posljednjim podacima Visokog Instituta za Zdravstvo (IŠ) ukupno je zaraženo 11.252 zdravstvenih radnika.

Najmlađi preminuli ljekar imao je 46 godina, a najstariji 90 godina. Među žrtvama su mnogi koji su se odazvali na poziv civilne zaštite, i iako penzionisani, vratili su se u službu.

Jedan od razloga za smrt ljekara je to što u ranoj fazi epidemije nisu bili dovoljno zaštićeni, i što su često bili prisiljeni na intervenciju čak i golim rukama.

Nacionalna federacija udruženja medicinskih sestara saopštila je dramatične brojke zaraze među medicinskim sestrama. Do sada 25 je umrlo tokom epidemije, a broj zaraženih dostigao je 5500, 1500 više nego prije šest dana.

Prema portparolu Federacije Toninu Aceti, to odgovara 52% svih medicinskih sestara: "Profesionalci ostaju posvećeni pacijentu, mnogi rade i u smjenama od čak 12 sati svaki, a rad sa zaraženima povećava šanse za zarazu ", rekao je Toninu Aceti.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.