Baranin istrčao polumaraton oko svoje kuće
Elvir Mehović

Baranin istrčao polumaraton oko svoje kuće

Danas se u svojoj okućnici u Baru - Zaljevo, Elvir Mehović (27) pripremao za Beogradski maraton kao da će ga biti.

Maraton je odložen zbog nastale pandemije virusa korone,a internet komunikacija pokazuje svoju moć. Mapa Garmina je tu, a vrijeme je bilo 2 sata i 13 minuta - za pretrčanih 21km polumaratona,piše portal Jedro.

stoj

Foto: Jedro.me

"Pojavom pandemije Covid-19 otkazani su svi maratoni u kojima sam htio da učestvujem i za koje sam se pripremao mjesecima unazad.

Zato sam se odlučio za ovaj više mentalni nego fizički izazov u ovoj ludoj situaciji.

Zatvoreni smo u kućama, ja sam ipak imao malo veću “stazu” oko kuće nego recimo terasu od 7m i malo mi je bilo lakše", kazao je Mehović.

Rezultat , ovoga puta je potpuno u drugom planu.

"Poruka za sve vas, ostanite doma i budite zdravi, sve će ovo proći!" - poručuje maratonac Elvir Mehović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.