SNP: Ministarstvo prosvjete da nagradi sve nastavnike uključene u ovaj proces
SNP

SNP: Ministarstvo prosvjete da nagradi sve nastavnike uključene u ovaj proces

Posebnu zahvalnost u ovom izazovnom vremenu od građana u Crnoj Gori zaslužuju i prosvjetni radnici, koji u cilju normalnog funkcionisanja sistema su pored medicinskih radnika, trgovaca, komunalnih radnika i svih ostalih dali i daju nesebican doprinos sto boljem obrazovanju ucenika, naveli su i Socijalističke narodne partije.

"Oni su bez pogovora prihvatili da budu dio jednog novog i za njih dosta nepoznatog načina učenja, a to je učenje na daljinu", saopšteno je iz SNP-a.

Ističući da su mnogi od njih su snimili nastavne sadržaje, a ostali su bili u obavezi da povežu djecu, pronađu način komunikacije sa njima, naprave planove časova kao i realizaciju istih, isprate kako se djeca snalaze u svemu i da li mogu uspješno da savladaju sve nastavne sadržaje.

"Takođe, na prosvjetnim radnicima je bio zadatak i da redovno završe treći klasifikacioni period i ocijene sve učenike, kao i da upoznaju roditelje sa uspjehom i postignućima njihove djece. Istinski moramo odati priznanje ovim ljudima, jer u ovim okolnostima njihov radni dan traje mnogo vise nego sto je to uobičajeno. Napominjemo, da prosvjetni radnici koriste svoje internet konekcije i svoje uređaje koji sigurno nisu na nekom zavidnom nivou. Oni troše svoje dragocjeno vrijeme pa vrlo često zbog svoje posvećenosti poslu njihove porodice ispaštaju", naveli su iz ove partije.

Iz SNP-a predlažu ministarstvu prosvjete da sve nastavnike uključene u ovaj proces nagradi, a to ne bi bila ni nagrada već zasluženo zarađen novac za ono što su odradili i uložili u ovaj projekat. Ovdje mislimo na prekovremeni rad,internet konekcije i uređaje koji često koče i stradaju zbog preopterećenja, a vlasnistvo su samih prosvetnih radnika.

 

Vjerujemo da ce se nas apel cuti na pravoj adresi i rezultirati dodatnim povecanjem zarada za sve prosvetne radnike u zemlji do 10 posto u naredna tri mjeseca i da ce sindikat prosvetnih radnika podrzati nas predlog

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.