Mensa podržala projekat #UčiDoma
Ilustracija

Mensa podržala projekat #UčiDoma

Projekat #UčiDoma izuzetno je zahtjevan, a napor koji ulaže cjelokupan obrazovni sistem, kako bi se održao kontinuitet nastave, vrijedan je podrške, ocijenio je predsjednik Mensa za Crnu Goru, Marko Lakić.

"Kao neko ko skoro 20 godina radi sa djecom, naglašavam važnost održavanja kontinuiteta u učenju. Zato moram pohvaliti koncept #UčiDoma koji je pokrenulo Ministarstvo prosvjete. Ovakav sistem učenja je izuzetno zahtjevan, kako kadrovski, jer većina nastavnika nije imala iskustvo rada pred kamerom, tako i tehnički jer je potrebno pripremiti i prezentacije koje prate predavanja, ali i kvalitetno snimiti materijale i naći način da sve to dođe do svakog djeteta“, poručio je Lakić, te pohvalio rad Ministarstva prosvjete, nastavnika i svih uključenih u ovaj projekat. 

On se osvrnuo i na ulogu nastavnika koji ne učestvuju direktno u projektu, ali koji svakodnevno rade od kuće, komuniciraju i održavaju časove svojim đacima, jer je njihov radni dan od nekoliko sati, zamijenjen cjelodnevnim radom. 
 
Milica Mićunović iz Ministarstva prosvjete kaže da su, po završetku druge sedmice od pokretanja projekta #UčiDoma, rezultati izuzetni: preko 600 video-časova snimljeno je za 14 predmeta u organizaciji Ministarstva prosvjete i preko 350 časova za programe srednjih stručnih škola, u organizaciji Centra za stručno obrazovanje.

„Pozitivna povratna informacija dolazi sa svih strana, a ono što je najvažnije je da dolazi od učenika, koji su ozbiljno shvatili situaciju i vrijedno uče od kuće. To nam potvrđuje i statistika koja kaže da je samo tokom prvog dana emitovanja RTCG2 pogledalo 103 572 građana, dok je vebsajt www.ucidoma.me, samo u prvih nekoliko dana imao oko 85 000 posjeta“, rekla je Mićunović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.