Odbornici Demokrata Berane uplatili pomoć za ugrožene građane
Foto: DCG

Odbornici Demokrata Berane uplatili pomoć za ugrožene građane

Sekretarijatu za finansije Opštine Berane, instanci koja dijeli pomoć građanima Berana, odbornici i funkcioneri Demokrata Berane, uplatili su donaciju u iznosu od 800 eura. Oni su, na ovaj način, pružili svoj doprinos u borbi protiv koronavirusa.

"Pomoći građanima, uvjeriti ih da u ovom teškom periodu nisu sami i nisu bez oslonca, osjećamo da je naša prevashodna dužnost. Nevolje ne traju vječno i na nama je da, u skladu sa svojim mogućnostima, svim građanima naše opštine olakšamo period prolaska kroz ovu krizu. Demokratska Crna Gora to čini na svim nivoima i kroz različite oblike djelovanja. Nekada donacijama, nekada konkretnim predlozima mjera za pomoć građanima i privredi", kazali su iz ove partije.

Dodajući da je obaveza svih političkih subjekata, svih organizacija i pojedinaca da u ovom periodu pokažu veći nivo socijalne senzibilnosti, pa, s tim u vezi, i solidarnosti.

"Mnogo je građana Berana, kao i cijele Crne Gore, koji su, usljed izbijanja pandemije, ostali bez posla, neki i bez krova nad glavom. Već se plašimo da bi u narednom periodu, kada sve ovo prođe, pandemija mogla postati izgovor za produžetak lošeg socio-ekonomskog položaja građana koji, podsjetimo, na zavidnom nivou nije bio ni prije početka pandemije", kazali su iz DCG-a.

Kako su naveli, zato je u ovom trenutku najvažnije da se sredstva koja doniraju različiti subjekti usmjere na one namjene za koje su i opredijeljena, dakle, za pomoć najugroženijim kategorijama stanovništva kojima je neophodno pomoći da prevaziću ovaj teški period.

"Osim dobre volje, solidarnosti, spremnosti da se pomogne drugom, u čemu u ovoj kriznoj situaciji vidimo da Crna Gora ne oskudijeva, potrebna nam je i odgovornost pri načinu na koji će ta sredstva biti dijeljena. Kao što je poznato, Demokrate su tražile da se taj proces učini transparentnim i svima vidljivim. Mora se znati na šta se troše sredstva opredijeljena za pomoć onima kojima je pomoć najpotrebnija. Još jednom apelujemo na sve odgovorne subjekte da pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija. Demokrate Berana to već čine", poručeno je iz ove partije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.