U toku formiranje predmeta o organizovanju ubistva
Foto: Uprava policije Crne Gore

Meta najvjerovatnije bio Jovan Đurović

U toku formiranje predmeta o organizovanju ubistva

Istražitelji su prikupili dokaze na osnovu kojih očekuju da će identifikovati nalogodavca kriminalne organizacije koja je planirala likvidaciju sredinom marta u Baru, prenosi Pobjeda pozivajući se na izvore iz tužilaštva.

Kao članovi ove kriminalne grupe uhapšeni su Danilovgrađanin Marko Pavićević (28) i Vuk Orlandić iz Bara (24), koji su istražiteljima priznali da su učestvovali u kriminalnim radnjama. Nije poznato koliko su dvojica osumnjičenih pomogli u istrazi, ali nam je rečeno da njihovi iskazi nijesu jedini dokaz kojima istražitelji raspolažu.

Pavićević i Orlandić su uhapšeni sredinom marta zbog sumnje da su pripremali likvidaciju u Baru. Sumnja se da je meta bio Baranin Jovan Đurović, brat pokojnog Luke Đurovića. Likvidaciju je spriječio bivši policajac Posebne jedinice policije, koji je sa terase svog stana uočio sumnjive osobe, o čemu je obavijestio Centar bezbjednosti Bar.

Kako su ranije kazali iz Uprave policije Pavićević i Orlandić se terete da su počinili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i krivično djelo krađa.

Policija je 10. marta 2020. godine oko 19 časova u Baru, na zemljanom dijelu lokalnog puta u blizini sportskog centra „Topolica“, zatekla i kontrolisala Pavićevića i Orlandića koji su zatamnjivali stakala na vozilu „golf 2“.

"Osumnjičeni su u policijskim evidencijama registrovani kao lica bliska jednoj od organizovanih krminalnih grupa koja djeluje na teritoriji Crne Gore", saopšteno je ranije iz policije.

Sumnja se da su Pavićević i Orlandić dan ranije - 9. marta u Ulcinju ukrali „golf 2“, a prije toga na teritoriji opštine Bar i registarske oznake koje su postavili na automobilu.

Kod Pavićevića je tom prilikom pronađen telefon sa inostranom SIM karticom koja pruža usluge kriptovane zaštite. Ispitivanjem telefona, istražitelji su došli do relevantnih saznanja, kao i dokaza da su osumnjičeni pripremali likvidaciju.

Iz policije je saopšteno da su osumnjičeni u prethodnom periodu zakupili stambeni objekat koji se nalazi u Baru u mjestu Ratac, gdje im je bio „štek stan“. Pretresima policija je, takođe, pronašla vatreno oružje koje je, kako se sumnja, bilo namijenjeno za izvršenje krivičnih djela – snajpersku pušku sa optičkim nišanom kao i prigušivačem pucnja i dva bidona veće zapremine sa benzinom.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.