SNP: Želimo vam neke bolje i svjetlije dane bez nepotrebnih briga koje vas neće udaljavati od sticanja znanja
Socijalistička narodna partija

Čestitka povodom Dana studenata

SNP: Želimo vam neke bolje i svjetlije dane bez nepotrebnih briga koje vas neće udaljavati od sticanja znanja

Socijalistička narodna partija čestitala je Dan studenata svim visokoškolcima.

"U ovim teškim vremenima, kada je pažnja svjetske javnosti usmjerena na borbu protiv smrtonosnog virusa Covid 19, ne smije se zaboraviti mlada populacija koja kroz proces sticanja znanja krči svoj put ka budućnosti", navodi se u saopštenju SNP-a.

Oni su naveli da studenti svoj dan dočekuju u okruženju ispunjenim brojnim problemima, nedoumicama, neriješenim pitanjima, i da ih demogućnost pronalaženja posla nakon završenih studija natjera da se bave poslovima koji ne odgovaraju njihovoj stručnoj spremi ili da sreću potraže u drugim državama.

"Razgranat sistem veza i protekcije koji vlada na svim studentskim jedinicama i zahvaljujući kojima neki lakše završavaju studije od ostalih, a kasnije i nalaze zaposlenje, dovode naše mlade ljude u bezizlaznu situaciju. O tome najbolje govore skorija istraživanja koja pokazuju da gotovo polovina studenata razmišlja o napuštanju Crne Gore", kazali su u SNP-u.

U saopštenju se ističe da je primjetan sve veći broj plagiranih radova zahvaljujući kojima su pojedini asisteni i profesori napredovali na lestvici u struci, što govori o tome da su se pojedini intelektualci po uzoru na vladajuću strukturu odlučili za kraći put do uspjeha.

"Godinama se ne čini ništa da se poprave loši uslovi na pojedinim fakultetima državnog Univerziteta, a privatni fakulteti preuzimaju primat u procesu obrazovanja. Neuspješne reforme koje se svako malo osmišljavaju u kuloarima Ministarstva prosvjete i sprovode na Univerzitetu Crne Gore sve više urušavaju ionako slab sistem obrazovanja, a položaj UCG na listi svjetskih univerziteta godinama unazad ostaje nepromijenjen", poručuje se u saopštenju.

U SNP-u se nadaju da će mladi shvatiti da moraju preuzeti stvar u svoje ruke i pokazati trenutnoj vlasti da su sposobni da razmišljaju svojom glavom i da su sposobni da promijene nakaradni sistem vrijednosti koji je tridesetogodišnja vladavina DPS-a degradirala.

U zaključenju su studentima poželjeli neke bolje i svjetlije dane, bez nepotrebnih briga, misli i obaveza koji ih udaljavaju od njihovog primarnog cilja a to je sticanje zvanja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.