Spreman povratak za crnogorske državljane koji dolaze iz Stokholma
Foto: MVP

Spreman povratak za crnogorske državljane koji dolaze iz Stokholma

Crnogorski državljani koji se nalaze u zemljama Skandinavije, a žele da se vrate u Crnu Goru, mogu se ukrcati u avion koji će u ponedjeljak poletjeti iz Stokholma, saopštili su “Vijestima” iz Operativnog štaba za sprovođenje aktivnosti u vezi sa povratkom crnogorskih državljana iz inostranstva.

“Operativni štab postupa na osnovu prijava crnogorskih državljana, a za ponedeljak je planiran let iz Stokholma i svi građani Crne Gore koji se nalaze u zemljama Skandinavije mogu da kontaktiraju naša diplomatsko-konzularna predstavnistva, ili putem linka-aplikacije kojoj mogu pristupiti http://bit.ly/predstavnistvacg ili na dva broja Operativnog štaba +382 20/234-111 i 234-222, kako bi mogli da se ukrcaju na taj let”, rekli su iz Operativnog štaba.

“Vijestima” se javilo više crnogrskih građana koji se nalaze na aerodromu u Kopenhagenu, koji su se interesovali kako da dođu u Crnu Goru. Za način povratka u Crnu Goru interesovali su se i Crnogorci iz Bolivije kojima je takođe iz Operativnog štaba preporučeno da pristupe aplikaciji.

Operativni štab formirao je 17. marta ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić.

Iz MUP-a je tada saopšteno da se on bavi konkretnim zahtjevima povratka crnogorskih državljana.

Rukovodilac Operativnog štaba je Dragan Pejanović, državni sekretar u MUP-u, a članovi su predstavnici Ministarstva ekonomije, Ministarstva saobraćaja i pomorstva, Ministarstva vanjskih poslova, Instituta za javno zdravlje, “Montenegro erlajnsa”, Aerodroma Crne Gore, Uprave policije i Vojske Crne Gore.

Iz MUP-a su ranije kazali da Operativni stab sačinjava odgovarajuće evidencije crnogorskih državljana u inostranstvu, a koji planiraju povratak u domovinu, postupa po pojedinačnim zahtjevima koji se dostavljaju crnogorskim institucijama i obavlja neophodne provjere i predlaže mjere koje imaju za cilj konkretizaciju aktivnosti za njihov dolazak u Crnu Goru.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.