Humanista iz Bijelog Polja pomaže i BIH donacijom medicinske opreme
Brčvak

Humanista iz Bijelog Polja pomaže i BIH donacijom medicinske opreme

Privrednik Hajriz Brčvak i poznati humanista iz Bijelog Polja u borbi protiv koronavirusa pomaže i Bosni i Hercegovini. Brčvak je putem Ambasade BiH u Pekingu najavio donaciju za BiH kako bi na taj način pružio pomoć u borbi protiv koronavirusa.

Riječ je o medicinskoj opremi - 15.000 maski za lice, 100.000 rukavica, 200 odijela i 20 termometara. 

Ambasador Bosne i Hercegovine u Kini Tarik Bukvić izjavio je za Anadoliju da će Ambasada BiH uskoro organizovati prevoz ove i druge medicinske opreme donirane BiH radi pružanja pomoći u borbi protiv pandemije koronavirusa. 

Bh. ambasador izrazio je zahvalnost Brčvaku zbog pomoći BiH, napomenuvši da su ovakve i slične donacije veoma važne u trenucima kad se cijeli svijet suočava sa pandemijom koronavirusa.

Podsjetimo,  Brčvak  je nakon novčanih sredstava koje je uplatio opštini Tuzi i donacije medicinske opreme bolnicama u Bijelom Polju, Podgorici i Baru vrijednosti 183. 000 eura donira još 24 respiratora Crnoj Gori, piše CdM.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.