Nikolić čestitao Dan studenata: Hvala za angažman u teškim vremenima
Danilo Nikolić

Nikolić čestitao Dan studenata: Hvala za angažman u teškim vremenima

"Dragi studenti,ovom prilikom želim da vam čestitam Dan studenata, dan kada sa ponosom mogu da istaknem vaše uspjehe, potencijale i kontinuiran rad u cilju izgradnje sebe kao akademskih građana, društveno odgovornih pojedinaca, koji teže osiguranju ekonomskog prosperiteta i demokratskog razvoja crnogorskog društva i države" poručio je rektor univerziteta Danilo Nikolić.

"Dan studenata obilježava se u znak sjećanja na žrtvu koju je dao studentski pokret koji se, u teškim vremenima za čitavo čovječanstvo, hrabro svrstao na stranu progresivnih snaga odolijevajući prijetnjama i iskušenjima u svijetu koji je napala pošast fašizma. Nažalost, ove godine Dan studenata dočekujemo u okolnostima koje ponovo stavljaju cijelo čovječanstvo pred velika iskušenja. No studenti se danas hrabro i požrtvovano, dostojni svojih kolega od prije osamdeset godina, angažuju kako bi, zahvaljujući vještinama i znanju koje godinama stiču, pomogli zdravstvenim radnicima u borbi protiv pandemije koronavirusa, kako bi pomogli Univerzitetu da održi kontinuitet i kvalitet nastave, a cijelom crnogorskom društvu da, vođeno njihovom mladalačkom energijom, inventivnošću i vjerom u bolje sjutra, prebrodi ova teška vremena. Zbog toga vam dugujemo veliku zahvalnost" kazao je Nikolić.

Dodaje da je jedan od najvažnijih ciljeva Univerziteta Crne Gore bio je i ostaće unapređenje rada i života studenata kroz osavremenjivanje studijskih programa, kvalitetnog rada nastavnog osoblja i efikasne administrativne podrške, i obogaćivanje društvenih, kulturnih i sportskih studentskih aktivnosti u saradnji sa Studentskim parlamentom.

On je rekao da i u ovim vanrednim okolnostima Univerzitet neumorno radi kako bi vam se pružila mogućnost da kontinuirano usvajate znanja i napredujete.

"U izuzetno kratkom roku sav nastavni proces je prilagođen vama, kako bi u sigurnosti svog doma nesmetano nastavili sa akademskim obrazovanjem" ističe Nikolić.

"Uz molbu da u ovim danima pokažete dodatno strpljenje, razumijevanje i društvenu odgovornost, i uz najbolje želje za vaše dobro zdravlje i zdravlje vaših porodica, želim vam srećan Dan studenata. OSTANITE DOMA !" , zaključio je.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.