Prodavnice će raditi subotom do 13 sati
Ilustracija

Prodavnice će raditi subotom do 13 sati

Trgovački lanci Voli i Aroma marketi i Konto diskonti radiće subotom od osam do 13 sati. To su odlučili juče i o tome na društvenim mrežama obavijestili javnost.

Radno vrijeme su izmijenili u skladu sa mjerama Nacionalnog koordinacionog tijela (NKT), koje je zabranilo izlazak građanima od 13 sati u subotu do pet sati u nedjelju. Prodavnice već nekoliko mjeseci ne rade nedjeljom, piše Dan.

S obzirom na to da je radnim danima od 19 sati zabranjen izlazak, prodavnice radnim danima rade od osam do 18 sati.

Informacija o radnom vremenu drugih većih trgovačkih lanaca poput Idee i HD Laković nema.

“Ujedinjeni smo u borbi protiv virusa KOVID-19. Poštujemo mjere zaštite i rad imo re dukovano u sk la du sa mjerama nadležnih državnih institucija. Za sve zaposlene koji će raditi subotom obezbijeđene su potvrde o izuzetku od zabrane kretanja kako bi se nakon radnog vremena mogli nesmetano vratiti kući”, napisali su na Fejsbuku iz Aroma marketa i Konto diskonta.

Trgovački lanci su u martu imali drastično uvećan promet. Uzrok je korona virus. Talas panične kupovine, kada je za sedam dana kupljeno proizvoda i namirnica koliko se u normalnim okolnostima trguje za četiri mjeseca, uslijedio je nakon lažnih vijesti o zaraženima korona virusom, a kasnije i nakon što je zvanično rečeno da je registrovan prvi slučaj virusa KOVID-19 u Crnoj Gori.

Dan

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.