Đukanović studentima: U vašim redovima su stručnjaci i intelektualna elita za novo doba
Milo Đukanović

Čestitka povodom Dana studenata

Đukanović studentima: U vašim redovima su stručnjaci i intelektualna elita za novo doba

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je povodom 4. aprila - Dana studenata, svim studentima u Crnoj Gori najsrdačnije čestitke i najbolje želje za dalje uspjehe.

"Ovaj svijetli datum podsjeća studente, sve mlade, i cijelo društvo na neprolazne antifašističke vrijednosti, na odbranjene i odnjegovane slobode, i podstiče na osvajanje novih u izgradnji savremenog crnogorskog društva, s nadom u blisko bolju budućnost", poručio je predsjednik studentima.

Đukanović je u čestitki naveo da se ovogodišnji Dan studenata obilježava u uslovima koji su uzrokovani pandemijom virusa Covid-19, da to slijedom događaja utiče i na studentski život, i pripremu ispita i studentskih obaveza. On je istakao da su zahvaljujući brzoj reakciji državnih organa i obrazovnih institucija stvoreni alternativni načini nastavka studentske godine, i da će se nastavni tok kao i studentske obaveze završiti u roku i u zadatim terminima.

"Pandemija kao planetarni izazov, koji otvara i druga pitanja od vitalnog interesa za sve zemlje i narode širom svijeta opominje i nas da kroz sagledavanje dosadašnjih uspjeha u reformi obrazovanja ukažemo i na deficite, i da još hrabrije krenemo u usvajanje novih znanja što je pretpostavka i za savremeniji koncept visokog obrazovanja, koji će nuditi odgovore na nove izazove pred kojima se Crna Gora nalazi. U vašim redovima su stručnjaci i intelektualna elita za novo doba", kazao je Đukanović.

Predsjednik se osvrnuo i na to da smo obnovom države i preuzimanjem njene sudbine u svoje ruke, podizanjem demokratskog i ekonomskog razvoja, učvršćivanjem multietničnosti našeg društva, pozicioniranjem u regionu, članstvom u NATO i dostignutim nivoom u pregovaračkom procesu za članstvo u EU, postavili sigurne temelje na kojima ćemo zajedno sa generacijama koje dolaze graditi bolju i bogatiju Crnu Goru.

On je istakao da mu je jedan od prioriteta u ovom mandatu omogućavanje najboljim i najtalentovanijim studetnima studiranje na najprestižnijim Univerzitetima širom svijeta, uz kako je naglasio njihovu obavezu da se vrate u svoju rodnu državu i grade savremeniju Crnu Goru.

"Još jednom vam čestitam praznik, uz želju da u ovim danima prije svega vodite računa o svome zdravlju, i da time doprinosite prevazilaženju problema kojima smo zbog pandemije virusa korona kao društvo suočeni", zaključio je Đukanović u obraćanju studentima.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.