U SAD u poslednja 24 sata od korona virusa umrlo 1.169 osoba
Ilustracija

Do sad najveći broj mrtvih za jedan dan

U SAD u poslednja 24 sata od korona virusa umrlo 1.169 osoba

U SAD je u poslednja 24 sata od korona virusa umrlo 1.169 osoba, saopštio je američki Univerzitet Džons Hopkins i dodao je to do sad najveći broj mrtvih za jedan dan u jednoj zemlji od izbijanja epidemije. Ukupno je od korona virusa u SAD umrlo 5.926 osoba.

U SAD je u poslednja 24 časa registrovano još 30.000 osoba pozitivnih na korona virus, a broj zaraženih se popeo na 243.000, prenosi Beta.

Epicentar zaraze je Njujork, gdje su od korona virusa umrle 1.562 osobe.

Gradonačelnik Njujorka Bil De Blazio sinoć je prvi put od izbijanja epidemije apelovao na Njujorčane da pokriju lice kada izlaze na ulicu.

On je na konferenciji za novinare rekao da građani ne moraju da imaju profesionalnu masku, ali da lice prekriju maramom ili nekom maskom koju će da naprave sami.

"Ne želimo da koristite maske koje su potrebne zdravstvenim radnicima" i nije sigurno da bi takve maske bile dostupne u dovoljnoj količini do kraja pandemije, rekao je De Blazio.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.