Slavu proslaviti u okviru male porodične zajednice
Protojerej SPC Predrag Šćepanović

Zbog koronavirusa

Slavu proslaviti u okviru male porodične zajednice

Slavu bi trebalo proslaviti u okviru male porodične zajednice dok ne prođe situacija s virusom korona, poručio je podgorički paroh, protojerej SPC Predrag Šćepanović.

On je u sinoćnjoj ''internet litiji'' pozvao na poštovanje preporuka zdravstvenih institucija.

Na pitanje kako proslaviti slavu u situaciji epidemije virusa korona, s obzirom na to da slijedi slava Lazareva subota, a potom i Đurđevdan, Šćepanović je napomenuo da ljekari savjetuju porodičnu izolaciju.

“Preporuka zdravstvenih organizacija je da porodica bude u izolaciji. Slavu treba proslaviti u okviru male porodične zajednice. Neće slava biti tužnija zbog toga što je manje ljudi”, rekao je on.

Govoreći o požrtvovanosti zdravstvenih radnika u ovim danima, Šćepanović je kazao da im treba aplaudirati svakodnevno, prenosi Dan.

“Mislim da se ljekarima treba aplaudirati 365 dana godišnje. Oni su humani svakog dana, ne samo ovih 20”, istakao je Šćepanović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.