Martinović: Svaka uplata donacija NKT-u je izdvajanje sredstava DPS-u
Vladimir Martinović, Foto: Demokratska Crna Gora

"Potpredsjednik Demokrata poručio da se sredstva uplaćuju direktno onima kojima su sredstva potrebna"

Martinović: Svaka uplata donacija NKT-u je izdvajanje sredstava DPS-u

Potpredsjednik Demokratske Crne Gore, Vladimir Martinović pozvao je sve građane, sportiste, preduzetnike i humanitarce da novac ne uplaćuju na račun NKT-a, već da se opredijeljena sredstva usmjere prema onim adresama kojima je pomoć zaista potrebna.

"Imajući u vidu da DPS otvoreno vodi predizbornu kampanju zloupotrebljavajući sredstva prikupljena iz donacija pozivamo privrednike, organizacije, sportiste i sve građane da više ni jedan cent ne uplaćuju na račun Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti", navodi se u saopštenju Martinovića.

On je kazao da Demokrate pozivaju da se umjesto Nacionalnom kordinacionom tijelu novac uplaćuje direktno adresama kojima je taj novac potreban i na adresu onih koji će ta sredstva koristiti namjenski, a ne selektivno, diskriminatorski i tajno.

"Danas je u Crnoj Gori mnogo adresa kojima je neophodna pomoć. Počev od KBC-a Podgorica, opštih bolnica širom Crne Gore, Crvenog Krsta Crne Gore, staračkih domova, udruženja preduzetnika, taksista, zanatlija, socijalnih ustanova, humanitarnih organizacija, nezaposlenih i građana u stanju socijalne potrebe", poručio je potpredsjednik Demokrata.

Martinović je istakao da su svi građani Crne Gore upoznati sa milionskim donacijama NKT od strane brojnih privrednika, vjerskih zajednica, sportista i građana, kao i međunarodnih kriminalaca kao što je Taksin Šinavatra, ali nisu upoznati kako su ta sredstva utrošena. Oni su poručili da je donirano pet miliona eura ali se ne zna gdje je potrošen euro.

"Gdje će završiti donirani novac, ne odlučuju zdravstveni radnici ili humanitarne organizacije, već Milutin Simović, koji je nezakonito postavljen za predsjednika tog tijela kako bi DPS preko njega kontrolisao sredstva i usmjeravao u skladu sa političkom agendom", poručio je on i dodao da Simovića na funkciju nije predložila struka već partijska pripadnost.

Potpredsjednik Demokrate je rekao da DPS planira izmjenama zakona da od NKT-a i donacija načini politički sef kojim će se finansirati sljedeći izbori, i da je to razlog zašto je trošenje sredstava tajna.

"Zato još jednom apelujemo, da se sav novac koji se opredjeljuje za donacije, usmjerava prema onima kojima je to potrebno, a ne na račun političkog tijela DPS-a. Uplata donacija NKT je uplata DPS-u", zaključio je Martinović.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.