Prijestonica Cetinje izdvojila 18.500 hiljada eura pomoći NKT-u
Foto: Prijestonica Cetinje

Prijestonica Cetinje izdvojila 18.500 hiljada eura pomoći NKT-u

Prijestonica Cetinje uplatiće Nacionalnom koordinacionom tijelu za zarazne bolesti 18.500 eura kao izraz solidarnosti u zajedničkim naporima da se prvovremeno, odgovorno i odlučno odgovori na izavove sa kojima se suočava crnogorsko društvo uslijed pandemije korona virusa.

"Prijestonica je namjenski odredila uplatu od 10.000 eura za Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti, dok su ostatak novca izdvajanjem od zarade donirali rukovodoci sekretarijata, direkcija i službi u lokalnoj upravi, kao i direktori javnih preduzeća čiji je osnivač Prijestonica Cetinje", navodi se u saopštenju.

Iz Prijestonice su objasnili da su slijedeći primjer članova Vlade Crne Gore, koji su uplatili donacije po 50 odsto od mjesečne zarade, isti iznos od zarade uplatili gradonačelnik Cetinja Aleksandar Kašćelan i predsjednica Skupštine Maja Ćetković na poseban račun Nacionalnog koordinacionog tijela.

"Ovo su trenuci kada je svaka pomoć dobrodošla, kada svi treba da budemo kao jedno, da pružimo ruku onome kome je pomoć potrebna, da budemo odgovorni prema sebi i drugima, da pokažemo da umjemo i više i bolje. Vazda je Crna Gora bila kadra da se nosi sa nedaćama, pa će i ovaj izazov biti prošlost jednog dana. Do tada, naša je obaveza da pomognemo koliko možemo, da budemo disciplinovani, slijedimo predložene mjere i preporuke, i ostanemo doma. Čuvajući sebe, čuvamo i druge“, poručio je gradonačelnik Aleksandar Kašćelan.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.