Izgorjela dva stana u potkrovlju kotorske palate Bjeladinović, povrijeđena dva vatrogasca
Foto: Skala Radio

Kotor

Izgorjela dva stana u potkrovlju kotorske palate Bjeladinović, povrijeđena dva vatrogasca

Požar koji je sinoć izbio u potkrovlju kotorske palate Bjeladinović u starom gradu, nakon cijele noći i jutra lokalizovan je.

Kotorski vatrogasci su vidno iscrpljeni nakon borbe sa vatrenom stihijom koja je zahvatila krov ove višespratnice i prijetila da se proširi.

Povrijeđana su dva vatrogasca, kojima je ukazana ljekarska pomoć,prenosi Radio Skala.

U požaru su izgorjela dva stana u potkrovlju, kazao je Maksim Mandić, komandir kotorske Službe zaštite i spašavanja za Radio Skala.

6

On je saopštio da su u gašenju bila mobilisana kompletna jedinica, uključujući i dobrovoljce iz Perasta.

Kako se radi o lako zapaljivim materijalima kojima su bili obloženi unutrašnji djelovi stanova, lamperija i grede na krovnoj konstrukciji, vatrogasci će nastaviti da obilaze mjesto požara svakih pola sata.

Stanari zgrade su evakuisani na vrijeme.

Tokom trajanja gašenja požara na lice mjesta je bio i gradonačelnik Kotora Željko Aprcović i potpredsjednica opštine Sonja Seferović, a u jutarnjim satima i predsjednik SO Jovo Suđić.

Uzrok požara za sada nije poznat, ali se pretpostavlja da je u pitanju elektro instalacija.

O uzrocima požara izjasniće se nadležni, kazao je komandir Mandić.

Pričinjena je velika materijalna šteta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.