Donacija 20.000 eura za nabavku respiratora Bolnici “Danilo I” na Cetinju
ilustracija, foto:Profimedia

Donacija 20.000 eura za nabavku respiratora Bolnici “Danilo I” na Cetinju

Austrijska kompanija EOSS Technologies GmbH Holding iz Graca, koja je na osnovu privatno-javnog partnerstva sa Vladom Crne Gore, prije 9 godina osnovala Wireless Montenegro d.o.o. donijela je odluku da donira 20.000 eura, za nabavku respiratora koji će pomoći u borbi protiv epidemije Kovid 19 u Crnoj Gori.

Ovakvu odluku austrijskog partnera inicirali su predsjednik Borda direktora Thomas Erkinger i Blažo Šaban, izvršni direktor kompanije Wireless Montenegro.

“Smatram da je situacija u kojoj se nalazi naše društvo i Država Crna Gora izuzetno teška i da se kao sve države na svijetu, koje se bore protiv ove pandemije, moramo ujediniti i angažovati, svako prema svojim mogućnostima, kako pojedinačno, tako i korporativno i pokazati društvenu odgovornost, kojom ćemo na kraju savladati i ovako velike društvene nedaće” - kaže Šaban.

Opredijeljena sredstva u visini 20.000 eura će biti opredijeljena za nabavku respiratora koji će biti dodijeljen Bolnici “Danilo I” na Cetinju.

Wireless Montenegro je implementirala najmoderniji digitalni radio komunikacioni system za bezbjedonosne komunikacije u skladu sa evropskim standardom nazvan TETRA standard na teritoriji cijele Crne Gore. Istovremeno Wireless Montenegro pruža usluge bežičnog besplatnog interneta u svim opštinama za potrebe građana Crne Gore pod logom “Free Montenegro”. Ovo je prva kompanija u oblasti informaciono komunikacionih tehnologija koja je sa Vladom Crne Gore osnovana na bazi privatno – javnog partnerstva.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.