Bijelo Polje:  Testirano 27 osoba iz sela Biokovac, svi mještani stavljeni u kućnu izolaciju
Bijelo Polje

Pet novih slučajeva

Bijelo Polje: Testirano 27 osoba iz sela Biokovac, svi mještani stavljeni u kućnu izolaciju

U Bijelom Polju jutros je potvrđeno pet novih slučajeva zaraženih korona virusom, čime se ukupan broj oboljelih povećao na šest, saopšteno je jutros iz Instituta za javno zdravlje.

Uzorci su uzeti od 27 osoba iz sela Biokovac u MZ Grab -Kičava, od kojih je 5 bilo pozitivno i svi novozaraženi su povezani sa prvim slučajem infekcije COVID-19 koji se pojavio u Bijelom Polju.

"Svi stanovnici sela u kojem je potvrđeno prisustvo virusa su stavljeni u kućnu izolaciju, kako bi se smanjila mogućnost širenja.", objavio je Opštinski tim za zaštitu i spašavanje.

U Bijelom Polju je prije dva dana registrovan prvi slučaj oboljenja COVID-19, kod 74-godišnje ženske osobe iz Bara. Iako je prevezena u barsku Opštu bolnicu, ona se vodi kao oboljeli iz Bijelog Polja, gdje prema Nacionalnom koordinacionom tijelu predstavlja epidemiološki rizik. 

Opštinski tim za zaštitu i spašavanje apeluje na sve građane Bijelog Polja da ne ne izlaze iz svojih kuća bez prijeke potrebe, a da ukoliko izlaze nose propisanu opremu i drže socijalnu distancu.

U Crnoj Gori je ukupno registrovano 140 slučajeva novog korona virusa.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.