17 novih slučajeva, ukupno 140 oboljelih u Crnoj Gori
Dr Begić

17 novih slučajeva, ukupno 140 oboljelih u Crnoj Gori

Od jučerašnjeg presjeka u 18 sati urađeno je 110 analiza od kojih je 17 pozitivnih na novi korona virus, saopštio je dr Senad Begić pomoćnik direktora Instituta za javno zdravlje.

Time je broj potvrđenih slučajeva u Crnoj Gori porastao na 140.

11 je novih otkrivenih slučajeva u Podgorici, pet u Bijelom Polju i jedan u Nikšiću.

16 novooboljeli su kontakti prethodno poznatih slučajeva dok se za izvorom infekcije kod jednog slučaja i dalje traga - navode iz IJZ.

Do sada je  ukupno testirano 1030 osoba. Begić je naveo i da se može očekivati porast oboljelih.

Na terenu je sada naplata onog što se dešavalo prije 14 dana i tada ostvarenih konatakata. Ključne su naredne dvije sedmice - saopštio je dr Begić.

Šefica Operativnog štaba NKTa Vesna Miranović saopštila je da je 1028 osoba u karantinu. Kazala je da je juče u karantine primljena nova grupa ljudi, a grupa iz karantina je otišla u samoizolaciju.

 Dalji koraci zavisi od ponašanja građana i poštovanja mjera.

“I dalje nas slušate, ali nas ne čujete u dovoljnoj mjeri. Nije cilj da zaustavimo život. Molim vas smanjite kontakte”, poručila je Miranović.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.