Dok se vlast bori da sačuva svaki život, opozicija skuplja sitne poene
Đonović

Đonović ocjenjuje

Dok se vlast bori da sačuva svaki život, opozicija skuplja sitne poene

Dok se kompletan zdravstveni sistem, vladajuća elita i sve patriotske snage u Crnoj Gori bore da sačuvaju svaki život, da bude što manje zaraženih virusom korona, neprijatelji ove države vode vrlo neprimjerenu kampanju pokušavajući da i ovu situaciju, kakvu svijet nije imao od Drugog svjetskog rata, iskoriste za sitne političke poene, smatra politički analitičar Ranko Đonović.

Kako drugačije protumačiti svakodnevne napade na vlast, na pojedince, na članove Nacionalnog koordinacionog tijela, na predstavnike manjina… Te provokacije u ovom vremenu ostaće tamna mrlja na djelovanje prosrpske opozicije i Srpske pravoslavne crkve u ovim vremenima, navodi Đonović.

U razgovoru za Dnevne novine, Đonović ocjenjuje aktivnosti SPC, nacionalističkih i prosrpskih stranaka u Crnoj Gori na čelu sa Demokratskim frontom, kao i provokacije koje dolaze od Demokrata, poput jučerašnjeg pokušaja da ušićare koji politički poen dostavom pomoći na Žabljaku, iako je svima u državi odavno poznato da se sva pomoć upućuje preko Nacionalnog koordinacionog tijela.

“Oni prozivaju DPS da koristi korona virus da vodi predizbornu kampanju, a zapravo tu kampanju vode prosrpske partije na čelu sa SPC. Dovoljno je pogledati njihova obraćanja, saopštenja, veličanje mjera donijetih u Srbiji, a kritikovanje i nipodaštavanje mjera koje donosi Crna Gora. Ali, zaludnji im posao. Svako ko hoće da realno posmatra stvari, volio ili ne volio partije na vlasti, mora da prizna da je država, odnosno da su svi kojima je to profesionalna i moralna obaveza, spremno dočekali ono što je bilo neminovno pojavu virusa koji nije zaobišao maltene niti jedan kraj planete. Prvenstveno mislim na zdravstvene radnike, ali i onu političku elitu koja vrši vlast i koja je upravo crnogorskom zdravstvu omogućila da budu vanredno dobro pripremljeni.To je istina i treba je reći” ocjenjuje Đonović.

On se osvrnuo i na poruke pojedinih opozicionara da se vlast “krije” iza zdravstvenog sistema, da bi kasnije izbjegla odgovornost za određene mjere, poručujući da je sasvim logično da zdravstvo izlazi sa predlozima mjera kojima treba spriječiti širenj e virusa, kao što je i logično da Vlada takve mjere podrži i obezbijedi njihovo sprovođenje.

“Izvršna vlast je podređena dobru građana Crne Gore. Zato je, najjednostavnije rečeno, na usluzi zdravstvenim radnicima, jer od njihove organizovanosti, opremljenosti, rezultata, danas kao nikada do sada zavise naši životi i budućnost onih koji nastavljaju poslije nas”, poručuje Đonović za DN.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.