Epidemiološka situacija u Andrijevici je pod kontrolom
Opština Andrijevica

Gradonačelnik Mašović još jednom pozvao građane da poštuju mjere Vlade

Epidemiološka situacija u Andrijevici je pod kontrolom

Epidemiološka situacija u Andrijevici, gdje je registrovano sedam slučajeva koronavirusa, trenutno je pod kontrolom, rekao je predsjednik te opštine Srđan Mašović, dodajući da se nada da će uspjeti da suzbiju dalje širenje virusa.

Mašović je agenciji MINA kazao da se 168 građana Andrijevice nalazi u samoizolaciji.

Kako je kazao, svi građani Andrijevice se pridržavaju privremenih mjera i preporuka Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti (NKT).

"Trenutna epidemiološka situacija u Andrijevici je pod kontrolom, i mi se iskereno nadamo da ćemo uspjeti da suzbijemo dalje širenje koronavirusa u našoj opštini“, rekao je Mašović.

On je rekao da u Domu zdravlja u Andrijevici imaju dovoljno zaštitne medicinske opreme.

"Saradnja sa bolnicom u Beranama je na zavidnom nivou, i oni nam maksimalno izlaze u susret u nabavci medicinske opreme“, kazao je Mašović.

Kako je rekao, Opština je, sa svojim preduzećima, podijelila veliki broj medicinske opreme građanima i na taj način u velikoj mjeri doprinijela borbi protiv koronavirusa.

Mašović je naveo da se u Andrijevici svakodnevno dva do tri puta dezinfikuju ulice, stambene zgrade, javne, opštinske i državne ustanove, shodno preporukama Vlade.

Prema njegovim riječima, formirani su timovi volontera koji nemoćno stanovništvo snabdijevaju ljekovima, hranom i ostalim manirnicama koje su neophodne za život.

Mašović je rekao da opština Andijevica podržava sve napore koje donosi NKT i da shvataju da su te mjere donesene za dobrobit svih.

On je još jednom apelovao na građane da ostanu u kućama, jer će na taj način smanjiti širenje koronavirusa.

Izvor:MINA

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.