Kompanija Glosarij donirala Cetinju 1.000 prehrambenih i higijenskih paketa

Kompanija Glosarij donirala Cetinju 1.000 prehrambenih i higijenskih paketa

Kompanija „Glosarij“ donirala je Prijestonici Cetinje 1.000 prehrambenih i higijenskih paketa koji će podsredstvom Organizacije Crvenog krsta Prijestonice Cetinje biti distribuirani građanima u stanju socijalne potrebe, osobama starije živitne dobi, kao i penzionerima sa najnižim primanjima, saopšteno je iz Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje.

Prvi kontigent pomoći, po spiskovima Crvenog krsta, građanima u stanju socijalne potrebe već se dijeli, a među prvima pakete sa životnim namirnicama, brašnom i higijenskim sredstvima dobili su stanovnici romskog naselja na Zagrablju.

„Hvala kompaniji Glosarij koja je uz Cetinje na samo u ovim izazovnim vremenima, nego i u svakoj prilici kada se treba pokazati briga o zajednici, društveno-odgovorno poslovanje, humanizam i empatija prema onima koji nemaju dovoljno ili su iz nekih drugih razloga u nezavidnom
položaju. Ovih 1.000 paketa, vrijednih oko 25 hiljada eura, znatno će nam olakšati da se nosimo sa izazovima koje je pred nas kao zajednicu stavila pandemija korona virusa“, kazao je gradonačelnik Cetinje Aleksandar Kašćelan.

On je dodao da će prioritetno paketi biti podijeljeni starijim građanima i penzionerima sa najnižim primanjima, te da će pomoć penzionerima biti dostavljana na osnovu spiskova Udruženja penzionera Cetinja.

Izvršna direktorica kompanije „Glosarij“ Mirjana Mijušković navela je da je društveno-odgovorno poslovanje temeljna vrijednost preduzeća, koja je posebno naglašena u vremenima ozbiljnih kriza i opasnosti po cijelo društvo, poput trenutne situacije sa pandemijom virusa korona.

“Podrška i pomoć najugroženijim porodicama na Cetinju je samo jedna od aktivnosti koju je kompanija Glosarij realizovala kako bismo pomogli onima kojima je pomoć trenutno najpotrebnija. Sve naše humanitarne aktivnosti, pogotovo one na Cetinju, ne proizilaze samo iz obaveza koje nosi naš status jedne od liderskih kompanija, već i iz iskrene i suštinske brige za društvo i zajednicu”, rekla ona.

Sekretar Crvenog krsta Prijestonice Božidar P. Drecun istakao je da je donacija kompanije Glosarij najveća  i najvrednija donacija koju je ta
organizacija dobila.

On se zahvalio kompaniji Glosarij što je „još jednom pokazala  da je društvena odgovornost i briga o zajednici strateško opredjeljenje
firme  koje treba svi da slijedimo u skladu sa mogućnostima“.

„Olakšali ste život najranjivijima među nama - porodicama koje često nemaju dovoljno ni za hranu. Hvala vam na tome”, kazao je Drecun.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.