Bojenje bojanki sa djecom kao kreativna terapija za opuštanje
Ilustracija

Bojenje bojanki sa djecom kao kreativna terapija za opuštanje

Da biste kvalitetno proveli vrijeme sa djecom, ali se i opustili, umirili živce i oslobodili se stresa, u svakodnevnu rutinu ubacite bojenje bojanki. Psiholozi je nazivaju novom meditacijom uma. Mališanima će to da bude zanimljivo, povoljno će da se odrazi na njihovu kreativnost i razvoj moždanih vijuga, a biće srećni i ispunjeni, jer nešto radite zajedno.

Vama će to i te kako da prija u ovim smutnim danima. Psiholog Majl Foks je radio istraživanje koje je pokazalo da bojenje ima isti efekat na stanje našeg uma kao i meditacija.

Ono nam pomaže da se izolujemo od mračnih misli i problema, bar na trenutak zaboravimo na neprijatne okolnosti i fokusom na boje i linije "otresemo" stres i ne dozvolimo mu da postane hroničan, tvrdi Foks.

"Dok budete bojili, vaš mozak će da bude zdravo uposlen i tako ćete da ga odbranite od napada anksioznosti.Ukoliko nemate bojanke, možete da ih pronađete na internetu i odštampate. Ili precrtajte na papir neke likove iz bajki, kako bi djeci bilo još zanimljivije i onda zajedno bojite njihove omiljene junake. Podijelite flomastere i drvene bojice na "ravne časti" i prionite na posao", kaže Foks a prenose Novosti.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.