U Srbiji zaraženo devet zdravstvenih radnika, preminuo ljekar
Ilustracija

U Srbiji zaraženo devet zdravstvenih radnika, preminuo ljekar

Direktor Opšte bolnice u Ćupriji dr Slobodan Gajić izjavio je da je na koronavirus pozitivno 9 zdravstvenih radnika te ustanove, a jedan ljekar je preminuo.

"Inficirani ljekari i medicinske sestre - tehničari, zaraženi su kontaktom van bolnice", rekao je Gajić.

Preminuli ljekar je iz Paraćina radio je na Odeljenju urologije Opšte bolnice u Ćupriji i imao je srčano vaskularnih problema, prenosi Tanjug.

"Prema osobama koje su bile u kontaktu sa zaraženima preduzete su mjere, uzeto je 26 bioloških uzoraka i očekuju se rezultati", rekao je Gajić i dodao da te osobe "nemaju zdravstvenih tegoba i osjećaju se dobro".

"Većina inficiranih ljekara i sestara tehničara, u epidemiološkoj anketi se izjasnilo da su se zarazili kontaktom van bolnice, u kontaktu sa povratnicima iz inostranstva ili mestima koja nemaju veze sa zdravstvenom ustanovom", rekao je Gajić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.