Saslušano deset osoba o bombaškom napadu, niko nije zadržan
Foto: Onogošt.me (Arhiva)

Istražuje se slučaj

Saslušano deset osoba o bombaškom napadu, niko nije zadržan

Nakon eksplozije u dvorištu kuće Ranka Radulovića, izvršen je uviđaj po nalogu tužioca i u prisustvu vještaka, a izuzeti su tragovi koji će biti poslati Forenzičkom centru, kazao je portparol Osnovnog državnog tužilaštva u Nikšiću Stevo Šekarić.

Kako je Šekarić pojasnio policija preduzima dodatne mjere i radnje u cilju identifikacije počinioca krivičnog djela.

"Izuzeti su tragovi koji će biti poslati na vještačenje i nastavljeno je prikupljanje ostalih dokaza radi utvrđivanja počinioca", rekao je Šekarić, prenosi Pobjeda.

Prema nezvaničnim saznanjima Pobjede, deset osoba je saslušano u ovoj istrazi, ali niko nije zadržan.

Nepoznata osoba u ponedjeljak veče bacila je ručnu bombu u dvorište kuće Ranka Radulovića, srećom, nije bilo povrijeđenih. Porodična kuća Radulovića nalazi se u neposrednoj blizini Ekonomske škole u Nikšiću, a prema nezvaničnim podacima, upravo je počinilac iz pravca škole pritrčao i bacio bombu preko ograde dvorišta. Na ogradi i porodičnoj kući nalaze se kamere, a prilikom uviđaja sa njih su izuzeti snimci radi daljeg vještačenja.

Ranko Radulović se nalazi u istražnom zatvoru zbog sumnje da je sa još nekoliko osoba formirao kriminalnu grupu. Specijalno državno tužilaštvo optužilo je Radulovića i grupu za planiranje više likvidacija.

U oktobru prošle godine na ugostiteljski objekat „Tani“, koji je u vlasništvu porodice Radulović bačena je eksplozivna naprava, a tom prilikom napravljena je veća materijalna šteta na objektu i prozorima stanova u zgradi iznad kafića. Takođe, vikendicu Ranka Radulovića na Žabljaku je u dva navrata zahvatio, vjerovatno podmetnuti požar, dok je ubilježen i pokušaj paljenja Radulovićevog doma u Bukovici.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.