Foto: VCG

Vulević saopštio

"Širom Crne Gore vojska obezbjeđuje nekoliko karantina"

Kapetan Vojske Crne Gore Branimir Vulević saopštio je da širom Crne Gore vojska obezbjeđuje nekoliko karantina: na Vučju, Respu u Danilovgradu, u Podgorici karantin Verde i Klinički centar Crne Gore, ali i karantine na primorju u Igalu i Herceg Novom, Baru i u Ulcinju.

Vulević kaže da su pripadnici Vojske Crne Gore njih 174 obezbjeđuju karantine.

"Vojnici se svakodnevno sreću sa potencijalnom zarazom, ali preduzeli smo sve mjere da zaštitimo pripadnike vojske. Trenutno imamo zaštitnu opremu na više nivoa i u zavisnosti od situacije i zadataka koristimo odgovarajuću opremu," naveo je Vulević.

Vojska je prethodnih dana vršila dekontaminaciju što znači da je hemijskim sredstvima uništavala virus na različitim lokacijama.

"Od samogh početka pružili smo ispomoć brojnim službama. Za sve to vrijeme angažovali smo službu hemijsko biološke nuklearne opreme. Formirali smo tri stanice, jedna u Danilovgradu za dekontaminaciju i imamo još dvije u Igalu i u Baru. Napravili smo jedan prostor na kome možemo da izvršimo dekontaminaciju. Ne mislim samo na vozila već i na avione. Pored stacionarnih timova, angažujemo i mobilnte timove za dekontaminaciju," naveo je on.

Danas će pripadnici Vojske biti angažovani u Andrijevici i Beranama, a onda do kraja sedmice i duž primorja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.