Ozdravila 101-godišnja Holanđanka koja se zarazila koronavirusom
Ilustracija

Ozdravila 101-godišnja Holanđanka koja se zarazila koronavirusom

Ozdravila je 101-godišnja Holanđanka koja se zarazila koronavirusom, pruživši tračak nade u borbi protiv pandemije koja je zahvatila cio svijet.

Starica čije ime nije objavljeno primljena je prije desetak dana u bolnicu pored Roterdama s poteškoćama u disanju. Test je pokazao da je pozitivna na koronavirus.

Od tada je bila u izolaciji, ali sada može napustiti bolnicu. Stogodišnjakinja živi sama, a kući će se vratiti kad se odmori u staračkom domu, objavila je bolnica na svojoj internet stranici.

"Ona je snažna gospođa i lijepo je vidjeti da sluša zdravstvene savjete, poput kijanja u lakat. Čak me upozorila da održim udaljenost", rekao je pulmolog Sunil Ramlal. 

Mediji su prošle nedjelje prenijeli kako je i u Italiji zabilježen oporavak 101-godišnjaka.

Muškarac rođen 1919. godine, usred epidemije španske groznice, izliječio se u bolnici u Riminiju, na sjeveroistoku Italije.

Hina/Rojters

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.