U Italiji u poslednja 24 časa od koronavirusa preminulo 837 osoba
Ilustracija

U Italiji u poslednja 24 časa od koronavirusa preminulo 837 osoba

U Italiji je u poslednja 24 časa od koronavirusa preminulo 837, dok je novozaraženih 4.053.

Italijani vjeruju da su na vrhuncu borbe sa virusom, s obzirom na činjenicu da svi brojevi, sem broja mrtvih, opadaju, dok broj izliječenih raste.

Za jedan dan izliječeno je 1.109 osoba.

Međutim, Italijani pozivaju i na oprez, jer bi širenje zaraze moglo da se nastavi ukoliko se napuste, odnosno ukoliko se ne budu poštovale propisane mjere.

Stopa smrtnosti u Italiji je visoka i iznosi 10,6 odsto, čime je ona najviša u svetu. Kod osoba starijih od 80 godina sa višestrukim oboljenjima ona iznosi 28 odsto.

Najviše pogođena je pokrajina Lombardija, u kojoj broj novih slučajeva opada i u poslednja 24 časa registrovano je 1.047 zaraženih osoba, a preminulo je 458 osoba.

Od početka epidemije u Italiji je zaraženo 105.792 čovjeka, dok je preminulo 12.428 ljudi.

B92

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.